Qualenica

Quality Galenics
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Home > Over Qualenica

Over Qualenica

Qualenica is een farmaceutische onderneming gespecialiseerd in officinale bereidingen. Deze onderneming en het bijhorende businessmodel werden ontwikkeld op de schoolbanken van de KUL door toenmalige apothekersstudenten Daan Bergers en Georges De Feu. Na het winnen van diverse ondernemersprijzen en verschillende beurzen werd het model tot uitvoering gebracht. Een coöperatieve van apotheken die samen in staan voor de aankoop van toestellen, grondstoffen en verpakkingen maakte het mogelijk een vliegende start te nemen.

De vennootschap bestaat uit de volgende personen:

Daan Bergers

CEO Qualenica
0499/42 28 29
Daan.Bergers@Qualenica.be

Studeerde een master in geneesmiddelenontwikkeling (optie apotheker) aan de KUL, gecombineerd met een KMO management programma aan Vlerick Business School. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in farmaceutische technologie en is hij de oprichter en bedenker van Qualenica. Daan studeerde ook nog management van farmaceutische bedrijven (IFB), intensive course in dermatology (VUB) en een master in business administration (MBA Vlerick). Daarnaast heeft hij vanuit Qualenica ook FSA-Chemicals opgericht en was hij gedurende de eerste jaren hier ook CEO.

Toon Jacobs

Managing partner
0498/61 42 49
Toon.Jacobs@Qualenica.be

Opgegroeid in een familie met verschillende apothekers, koos hij toch voor een opleiding handelsingenieur aan de KULeuven die hij in 2013 succesvol afrondde. Na een korte omzwerving in een salespositie bij een IT-onderneming, kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en komt hij alsnog in de farmaceutische sector terecht. Binnen Qualenica heeft hij nu de marketing, financiën en sales onder zijn hoede.

Prof.Renaat Kinget

Wetenschappelijk raadgever Qualenica
Renaat.Kinget@Qualenica.be

Voormalig docent galenica aan de KUL en oprichter van de KUL vraagbox, en onderhoudt nu de receptuur helpdesk. Prof.Kinget is medeoprichter en treedt op als wetenschappelijk raadgever binnen Qualenica.

 

Apotheken

Qualenica is een coöperatieve onderneming opgericht door en voor apothekers. Diverse apotheken stonden mee aan de wieg en zijn tot op heden nog steeds aandeelhouder. Zodoende behoudt Qualenica steeds contact met de apothekerswereld.

iMinds

www.Iminds.be

iMinds is het digitale onderzoekscentrum van Vlaanderen. Zij voeren zowel strategisch als toegepast onderzoek in domeinen als ICT, Media en Health. Hiervoor bouwen zij op de expertise van hun 850+ onderzoekers aan 5 Vlaamse universiteiten. IMinds was één van de eerste investeerders in Qualenica en ondersteunde de onderneming bij de uitwerking van een IT systeem dat alle elementen van bereidingen naadloos ineen schuift.

Koning Boudewijnstichting: Caring Entrepreneurship Fund

http://www.kbs-frb.be/caringentrepreneurshipfund.htm

Het Caring Entrepreneurship Fund stimuleert de ondernemersgeest op vlak van gezondheidszorg, welzijn, levensomstandigheden, begeleiding van patiënten en hun familie. Dit fonds onder leiding van Roche Doliveux (CEO UCB) zag in Qualenica een concreet en praktisch initiatief dat mogelijks een sneeuwbaleffect kan realiseren in het bieden van sociale en wetenschappelijke innovatie.

 

Heeft U verdere vragen? Wilt U meer weten over Qualenica?
Twijfel er niet aan om ons te contacteren!

Laat ons weten wat U denkt. Wij zijn bereid al Uw vragen te beantwoorden.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.