Vraag
Gepost op: 14 juni 2017Hoe kan je L-arginine verwerken in een siroop?
Antwoord
Een verklaring geven aan de verkleuring met grenadine is zeer moeilijk omdat we meestal te doen hebben met een zeer complex systeem van allerhande chemische verbindingen.
Aan een Duitse universiteit werd een thesis gemaakt over de toediening van arginine. Het is duidelijk dat de voorkeur wordt gegeven aan vaste vormen zoals bv ook granulaat , pellets...
Granulaat bereiden in de apotheek is een niet onmogelijke bewerking maar vereist wel een beetje ervaring en bepaalde uitrusting. Niet zo gesofisticeerd ( een niet te fijne zeef) maar meestal niet aanwezig in de apotheek. In de keuken ?
Er bestaat ook de mogelijkheid een oplossing te bereiden . In de thesis wordt geopteerd voor een 10 % arginine HCl oplossing. Diverse samenstellingen werden uitgetest . De volgende werd uiteindelijk naar voren geschoven ; arginine HCl 10 % , Na2EDTA 0,1 % , sucralose 0,05 % , kersensiroop 10 % , honing 5 % , banaanaroma 0,02 % en water tot 100 ml.
De pH van de oplossing wordt ingesteld op 6,5.
Andere hulpstoffen , die nog in aanmerking zouden kunnen komen, zijn : appelsienaroma (misschien oranjebloesem ? ; kan ook oranjeschil zijn als de oplossing bitter smaakt)
Kan sucralose ( 200 à 300 x suiker) vervangen worden door een ander zoetmiddel als Na saccharine of aspartaam ?? We moeten onverenigbaarheden + tegen - vermijden en bijgevolg geven we de voorkeur aan aspartaam ( 150 X suiker)
Sucralose heeft het grote voordeel niet ionogeen te zijn . Maar misschien is ook gewoon suikerstroop of sorbitol 70 % niet - kristalliseerbaar bv voor 50 % bruikbaar ?
Bewaren in de koelkast