Vraag
Gepost op: 23 oktober 2018Fosfaatsiroop kleurt groen +/- 1 week na bereiding
De formule van onze bereiding was:
- Na monowaterstoffosfaat 63 g
- K diwaterstoffosfaat 17.5 g
- frambozensiroop 150 ml (fantasie)
- gedistileerd water ad 300 ml
De pH van de siroop is 6. Kan de verkleuring liggen aan de kunstmatige frambozensiroop? Als ik deze weglaat en vervang door sir. simplex is de smaak dan nog ok? Wat raad u aan?
Antwoord
eris geen twijfel dat de verkleuring komt van de fantaisie-aroma. Deze producten bestaan uit zoveel componenten dat er altijd wel iets mee aan de hand is.Ik vond op de receptuur-helpdesk een fosfaatsiroop met frambozenaroma, maar ik vermoed dat het hier om natuurlijke gaat. Er bestaat ook frambozensiroop natuurlijk (vergoed ?).
Andere mogelijkheden zijn geen frambozensiroop maar : sorbitol 140 g en Na sacharinaat 120 mg of suikerstroop + oranjeschiltinctuur 5 g.