Vraag
Gepost op: 21 december 2014Stabiliteit van capsules met foliumzuur , zijn er stabiliteitstudies voorhanden ?
Antwoord
Er is weinig informatie te vinden , die als rechtstreeks antwoord kan dienen op uw vragen. U kan , rekening houdend met het TMF ongeveer 10 capaules per beurt bereiden. Foliumzuur is voornamelijk onderhevig aan fotolyse. Wat de trituratie betreft geldt binnen de TMF commissie volgende regel
de houdbaarheidsperiode voor een trituratie, bewaard onder de omstandigheden zoals voorgeschreven door het TMF, komt overeen met de kortste bewaringstermijn van de grondstof, die voorkomt in de samenstelling van de verdunning. In principe kan een verdunning langer dan 2 maand worden bewaard.
Wat stabiliteitsgegevens betreft kon ik enkel het volgende terugvinden
Folic acid is unstable and loses its activity in the presence of light, oxidizing or reducing agents, and acidic and alkaline environments. However, it is relatively stable to heat and humidity; thus, premixes, baked products, and cereal flours, retain almost 100 percent of the added folic acid after six months of storage. Over 70 percent of folic acid added to wheat flour is retained during bread baking.